Om oss

Efter att i många år ha arbetat med reparation av skadade bilar och båtar, ville Jim Jacobsson skapa något nytt. Plastmaterialets alla möjligheter fascinerade honom och han såg flera lösningar att förbättra swimmingpooler i glasfiber.l 

Att tillverka en pool som kunde monteras hos kunden i sektioner var det som låg närmast att realisera och idén att tillverka dem i olika storlekar, färger och ytstrukturer väcktes. 

Han började därför att experimentera och utveckla pluggar för både hörn- och längdsektioner med bottendel. De vidareutvecklades under flera år för att uppnå högsta precision. 

När detta var klart såg Jim bara möjligheter och genomförde olika marknadsstudier som bekräftade hans vision. Sommaren 2016 beslöt Jim att, tillsammans med sin son Dick, ta steget och starta företaget Jacopoolen AB. De blev snabbt tre anställda och Jacopoolen har redan blivit innovativklassade av Almi för sitt unika tillverkningssätt av pooler. Företaget, lokaliserat i Lysekil, är ensamt om att producera och sälja kompositpooler i sektioner om 2 x 2 meter som limmas ihop på plats hos kund. Detta innebär att poolen blir självbärande och kan placeras helt eller delvis ovan mark 

Parallellt med poolbyggandet har företaget utvecklat en metod att på ett lättvindigt och hållbart sätt renovera åldrade simhallar. Att lägga ett 5 mm tjockt laminat av vinylester i en befintlig bassäng, blir en produkt som håller länge. Företaget avslutade nyligen en omfattande renovering av badet Tumlaren i Väjern med gott resultat. 

Jacopoolen AB utvecklas i snabb takt och idag, sommaren 2020, är vi 4 anställda men siktar på att bli många fler!

Läs artikeln om oss i Badmästaren: BM4_2018

Personal

Jim Jacobsson
Jim JacobssonVD
Dick Jacobsson
Dick JacobssonFörsäljning
Aurel Bohly
Aurel BohlyTillverkning
christian sorensson
christian sorenssonförsäljningschef