Hur lång tid kan man räkna med att poolen håller? Röta och rost kan vara faktorer som påverkar livslängden av vissa vanliga poolstommar i Sverige, en pool i komposit har dock lång livslängd och Jacopoolen lämnar 30 års garanti på konstruktionen. Jacopoolen är dessutom tillverkad i vinylester istället för polyester, vilket innebär en betydligt högre kvalitet och hållbarhet, då vinylester ger ett helt vattentätt ytskikt.

Det är viktigt att känna till poolstommens hållfasthet, då det är en viktig parameter när man beslutar om poolen ska vara ovan mark eller delvis nedgrävd. Jacopoolen har en stark konstruktion och kan placeras såväl på platt mark som i sluttning, utan att vara helt nedgrävd, beroende på vilka förutsättningar just din tomt har.

En kaklad pool kräver en stabil konstruktion som inte rör sig. Ett billigare alternativ är att använda liner, som dels har kortare livslängd än kakel samtidigt som man ofta saknar den riktiga poolkänslan. Jacopoolen är formgjuten helt i komposit och har en integrerad yta av fasad kakelstruktur. Ytan har kaklets exklusiva utseende utan dess känsliga nackdelar, samt att den är lätt att hålla ren.

Jacopoolen har ett integrerat trappsteg runt hela poolen, vilket gör att du slipper bekymmer med tillval eller dyra lösningar.

En isolerad pool håller värmen bättre. Jacopoolen är tillverkad helt i kompositmaterial med ett PVC-baserat kärnmaterial för extra isolering, vilket ger lägre uppvärmningskostnader. Vår superisolering motsvarar 200 mm frigolit gör Jacopoolen lika välisolerad  som ett spabad eller en kaklad betongpool.

Olika system tar olika lång tid att montera. Många pooler levereras i ett stycke och lyfts på plats, andra bygger man helt själv. Jacopoolen levereras i sektioner och limmas ihop på plats av erfaren personal, vilket underlättar hanteringen och gör transporten mer kostnadseffektiv samtidigt som poolen snabbt blir klar hos kund.